pondělí 7. června 2010

kultuura a nekultuura 4.-5.6.10

















další víkend je za námi a s ním i několik vydařených akcí.

v pátek jsme se byli podívat ve třináctce na známou buranskou partičku Elektrick mann. když pominu to, že mi chtěla jejich hvězda obtáhnout zadek a taky to, že koncert byl špatně nazvučen, tudíž bylo rapperům dosti špatně rozumět, šlo o výbornou show, jaká třináctce už dlouho chyběla. těch několik jedinců, kteří náhodou texty téhle hospodské bandy neznali, se muselo spokojit s pohledem na pupek ice-bího za doprovodu hučení nástrojů a mumlání ostatních mcs. chvála patří fanouškům téměř všech generací, kteří koncert doplňovali skvělou atmosférou, skákáním a hlasitým doprovodem.
fotky na musicclub13.cz

v sobotu proběhly hned dvě velmi vydařené akce. první z nich se konala na zřícenině hradu vikštejn. šlo o druhý ročník open air happeningu vikštejn, kterého se zůčastnili mladí básníci, výtvarníci, fotografové a hudební tělesa z opavy a okolí. zahrál jsem si tam i já s tobim a vojtou kleinem v docela novém projektu Annihilation a samozřejmě martin s akustickou verzí Kolo kolo mlýnský. celá akce se nesla v nesmírně příjemném letním duchu a celková pohoda se pak přesunula i na druhou sobotní akci do artu, kde zahráli muzikanti pohodáři Sonyk bel. pokřtili tady podruhé svou desku mořem do očí, ale kromě nejnovějších vyšperkovaných pecek zahráli i nejstarší hity, které si téměř zaplněný klub s chutí zazpíval.
fotky - sonyk bel

2 komentáře:

witeg řekl(a)...

Tak Vikstejn byl tak klidny, az sem malem usnul. Skoda, z moje pohledu by to byla dobra akce az kdyby do toho nekdo dodal trochu stavy.. Sonyci to mohli vyvazit, bohuzel, tam sem nebyl :)

kubthebe řekl(a)...

vidis.. ja byl na vikstejne celou dobu tak trochu ve strehu, tak mi to ani neprislo.. asi je fakt, ze tam trochu chybela takova ta hromadna organizovana zabava, na druhou stranu si myslim, ze to krasne splnilo takovou tu rodinnou vikendovou pohodu pro lidi, kteri se tam zastavili, hodinku nebo dve tam pobyli a vyrazili dal.
a sonyci asi vyvazovali, protoze na ne prijela hromada liduch z vikstejna.;)